zondag 31 juli 2011

In memorium

Tapas, een bijzondere bewoonster van onze opvang is helaas vrijdag overleden. Wij troffen aan het begin van de avond haar levenloze lichaampje aan. Eenzaam en alleen is ze er tussenuit gepiept. Rust zacht lieve Tapas, we hopen dat we jou leven in de laatste fase toch nog fijn hebben gemaakt.
Zenja mist jou het aller hardst van ons allemaal, we hadden graag vaarwel tegen je willen zeggen, maar je besloot ertussenuit te piepen toen wij niet thuis waren!

Tapas kwam binnen met een ontstoken pootje, het was jaren geleden een keer gebroken geweest en men vond het niet nodig om er iets aan te doen. Maar doordat je op de binnenkant van je hakje liep op stoeptegels was het helemaal kapot en ontstoken. Gelukkig ging de ontsteking weg. Na overleg met de dierenarts kregen we de moeilijke keuze om je pootje te laten amputeren. Dit was een onmogelijke keuze, je was immers al ruim 8 jaar oud, zou je de operatie en de herstel periode überhaupt doorkomen? Je hele lijfje was scheef van het jarenlang verkeerd moeten lopen. Zouden we je er een plezier mee doen, zou je leven beter of slechter worden? Uiteindelijk vond de dierenarts ook nog een knobbel, het zou een tumor kunnen zijn. We besloten daarop je verder medisch met rust te laten en te gaan kijken hoe we je leven nog zo mooi mogelijk konden maken.
Na wikken en wegen besloot ik een plekje voor je te gaan zoeken waar je binnen op een zachte ondergrond eventueel met maatje te zoeken waar je vooral liefde en aandacht kreeg.
2 plekjes boden zich aan, 2 hele mooie plekjes, 2 plekjes waar ik zelf niet tussen zou kunnen kiezen. Dit heb ik je donderdag verteld.... Helaas mocht het niet meer zo zijn!

Tapas, lieve schat, nu lig je begraven op een heuveltje, kijkend over Baarlo... Vaarwel!

4 opmerkingen:

  1. Helaas is het allemaal vlug gegaan! Maar jullie hebben je best gedaan en ze zal vast en zeker nog een fijn leventje bij jullie gehad hebben! Zenja & Bobdhi veel sterkte lieve meiden met het verlies van Tapas! Jullie hebben haar veel vertroeteld! Sterkte allemaal!
    Rust zacht lieve Tapas!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Tapas, zo te lezen was je een echte Bikkel!!

    Nu mag je uitrusten... daar achter die mooie regenboog.

    Sterkte allemaal met dit verlies. Jullie hadden haar zo'n fijn thuis gegund, helaas... moeilijk.

    Grt. Anneloes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bianca uit Nijmegen4 augustus 2011 om 03:28

    Ach, dat arme kleine Tapasje, het was zo'n schatje. Heel veel sterkte met het verlies

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Tapas, kleine lieve Tapas. Je kwam bij ons de opvang binnen met je zere pootje. Maar je sloeg je er dapper doorheen je liet je niet tegenhouden en probeerde zichtbaar zoveel mogelijk uit het leven te halen.

    Het was ontroerend om te izen hou je diagonaal door over het gras kon "rennen" vanwege je pootje was rechtdoor gaan niet echt mogelijk maar je had een opmerkelijke snelheid met je handicap.

    Jouw hok was altijd het eerste dat ik bezocht als ik de opvang binnen kwam altijd eerst even Tapas een knuffel geven. De laatste keer dat ik je zag was je wat knorrig. Tapas je hebt een diepe indruk achtergelaten en zult altijd een van die opvangertjes zijn die je gewoon blijft herinneren.

    Lieve Tapas rust zocht, je word gemist kleine doorzetter.

    BeantwoordenVerwijderen