zondag 7 augustus 2011

Het belang van inenten

Het is weer zomer, overal vliegen muggen en andere stekende, bloedzuigende insecten.... Zij zijn diegene die myxomatose overbrengen. Alleen enten kan voorkomen dat je konijn doodziek wordt. Helaas realiseert niet iedereen hoe belangrijk de entingen zijn. Ze moeten minimaal 2 keer per jaar herhaald worden, bij voorkeur in Maart en Augustus/september.

De afgelopen weken heb ik een recoordaantal berichten gehad van mensen die 1 of meerdere konijnen verloren zijn aan deze vreselijke ziekte. Triest, omdat het voorkomen had kunnen worden. Mensen die bij ons in de opvang een konijn meenemen krijgen die geënt mee, we drukken ze op het hart om die entingen te blijven herhalen.

Natuurlijk zijn er ook risico's aan enten, 1 op de 1000 gezonde konijnen overlijd ten gevolge van de enting, sommige dierenartsen controleren niet voldoende de conditie van een konijn voor de enting waardoor de enting hen fataal kan worden.
Van de ongeënte konijnen die in aanraking met Myxomatose komen is de ovelevingskans bijna nihil, een enkeling overleeft, maar alleen wanneer bij de eerste symtomen direct de juiste behandeling wordt ingezet.

Op 17 september hebben we open dag, tevens komt Mariëlle van Zeijl dan weer konijnen enten en uiteraard de medische check! Meer dan ooit realiseer ik mij hoe belangrijk het is om iedereen uit te nodigen, iedereen op het hart te drukken dat ze moeten komen! meld je konijnen aan via: inenten@haas-en-ko.nl, laat het je vrienden, kennissen, buren, familieleden en collega's weten!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten