donderdag 21 april 2011

Entdag en babykonijntjes!

Gisteren was er de konijnen-entdag in de opvang. Voor mij was het de eerste keer dat ik zo'n dag meemaakte en ik vond het erg leuk!

Dierenarts Mariëlle van Zeijl uit Beuningen entte de konijnen in. De vrijwilligers assisteerden haar wanneer nodig en informeerden de mensen. Er zijn ongeveer 112 konijnen langs geweest: veel mensen met ex-opvangers, veel grote konijnen zoals Vlaamse Reuzen en Franse Hangoren (waarvan ook een nestje, maar daar heb ik helaas geen goede foto's van kunnen maken), ook een aantal langharige konijnen, kinders van Orange en Côte D'or, kinders en broertjes/zusjes van opvangkonijnen en bekenden van de vrijwilligers.
Naast het enten van de konijnen, checkte Mariëlle alle konijnen op gewicht en behandelde de konijnen als dat nodig was. Ook heeft ze af en toe nagel-bijwerk-demonstraties en vachtverzorging-demonstraties gedaan.

Ik heb foto's gemaakt en daar een filmpje van in elkaar gezet, zo kunnen jullie deze dag nog in het kort herbeleven!



En misschien hebben jullie het op de entdag wel gehoord: we hebben 3 kleine babykonijntjes! Het zijn Grijs, Grijzer en Grijst. Ze zijn nu 13 dagen oud en zijn zondag binnengebracht, door mensen die thuiskwamen van vakantie. Hun voedster, dwergkonijn, had een nest gekregen, maar is overleden. Wie de vader is, is niet bekend. Ze worden momenteel 2 keer per dag gevoerd door Nadine. Het valt niet mee, want de babykonijntjes weten natuurlijk niet dat ze dat gekke spul uit het pipetje helemaal moeten opeten. De komende dagen zijn ook nog erg spannend want er kan vanalles gebeuren met de baby's!
Hier wonen ze:
<br/><a href="http://oi51.tinypic.com/11ql9p3.jpg" target="_blank">View Raw Image</a>

En dit zijn dan de frummeltjes:
<br/><a href="http://oi56.tinypic.com/r90bo6.jpg" target="_blank">View Raw Image</a>
Met Nadine op de achtergrond die het eten klaar aan het maken is.

<br/><a href="http://oi53.tinypic.com/33xd88w.jpg" target="_blank">View Raw Image</a>
Lekker eten bij tante Nadine.

<br/><a href="http://oi51.tinypic.com/fc09c3.jpg" target="_blank">View Raw Image</a>

<br/><a href="http://oi51.tinypic.com/9gyscn.jpg" target="_blank">View Raw Image</a>
Smeerpoetsen!

Zondag komt er weer een update over de kleintjes!

Ik heb trouwens gemerkt dat mensen het moeilijk vinden om te reageren op de blog. Dat kan gewoon hoor! Ik zal het even uitleggen:
Klik op de titel van de blog en als die er niet is, op het aantal reacties onderaan het bericht. Klik daar op en scroll weer naar beneden. Als je geen bloggeraccount hebt of er niet mee wilt reageren, kies dan "Naam/URL". Dan kun je je naam invullen en eventueel je website. Daarna klik je gewoon op "Reactie plaatsen" en voila!

Tot slot: Sef heeft laatst voor ons een aanvraag gedaan bij stichting DierenLot, zodat we nieuwe konijnenflats kunnen bouwen. De aanvraag werd tot grote vreugde geaccepteerd! En nog meer vreugde kwam gisteravond: we hebben gezien dat het geld binnen is! Bedankt DierenLot!

3 opmerkingen:

  1. Met de baby konijntjes gaat het nog steeds goed, hoewel Grijs net niet zo goed slikte. ik hoop dat we ze er alle 3 door kijgen, dan worden ze omgedoopt tot Lini, Tuk en Ming-Ming (wonderteam!)

    De entdag was wederom een succes, met dank aan iedereen! Ook voor de extra giften die door vele gegeven zijn die dag! Het is gelukt om met die bedragen alle opvangdieren van een prik te voorzien!! Super bedankt Allemaal!

    Op zaterdag 17 september hebben we opendag, Mariëlle zal aanwezig zijn voor de entingen, wij zullen dan met trots kunnen laten zien waar we de donatie van stg Dierenlot voor gebruikt hebben en we zijn dan ook helemaal Stichting want de statuten liggen nu bij Notaris!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was erg gezellig. Verheug me nu op september haha

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn dat de entdag zo'n succes was! Erg leuk filmpje.

    BeantwoordenVerwijderen