zondag 10 april 2011

Deze week zijn er verschillende konijnen naar de opvang gebracht. Afgelopen dinsdag zijn er twee konijnen binnengekomen.
<br/><a href="http://oi54.tinypic.com/119mmm8.jpg" target="_blank">View Raw Image</a>
Dit is Nijn. Nijn is een mooie japanner hangoordame van ongeveer een jaar oud. Ze zou naar het bos gebracht worden omdat ze beet. Ze heeft veel te lange tanden, waarvan er één afgebroken is. Haar gebit moet dus nog bijgewerkt worden, dit gaan we zo snel mogelijk doen! Ze eet, ondanks haar vervelende tanden, wel goed en ze is nieuwsgierig naar de dingen buiten haar hok.

<br/><a href="http://oi51.tinypic.com/2cdcv8n.jpg" target="_blank">View Raw Image</a>
Dit is Kobi. Kobi is een zwarte dame met leuke plukjes bij haar oren van 7 jaar. Ze is naar de opvang gebracht omdat de kinderen waar ze bij woonde niet meer naar haar om keken. Ondanks haar leeftijd is ze nog erg kwiek en heeft ze veel pit. Vooral tijdens het voeren kan ze fel zijn, zo heeft ze mij gebeten in mijn duim. Daarom is Kobi op zoek naar een lief vriendje en een baasje wat begrip heeft voor haar gedrag. Op die manier kan ze vast nog wat leuke jaren beleven!

Woensdagavond, tijdens de openingstijden, zijn er ook 2 dames binnengebracht vanwege een allergie. Ze zaten samen, maar ze joegen vaak op elkaar en zitten midden in de puberteit. De spanningen van alle andere konijnen in de opvang waren ook niet echt goed voor ze, daarom zitten ze nu apart. Een van de dames zit in de opvang, de andere dame zit bij vrijwilliger Sef in Tienray.

<br/><a href="http://oi56.tinypic.com/33m7exk.jpg" target="_blank">View Raw Image</a>
Dit is Daphne, de voedster die in de opvang zit. Daphne is zwart met een wit neusje en witte teentjes. Ze is ongeveer 7 maanden oud. Ze is erg schrikkerig in het hok. Buiten het hok is ze iets rustiger, maar is ze alsnog erg terughoudend. Ze is nieuwsgierig naar de konijnen die tegenover haar in het hok zitten.

<br/><a href="http://oi51.tinypic.com/femfl3.jpg" target="_blank">View Raw Image</a>
Dit is Tooske, de voedster die bij Sef zit. Ze heeft een Lotharingertekening. Ook zij is ongeveer 7 maanden oud. Ze vindt het erg leuk om los te lopen.

Ook wordt er gedate in de opvang! Gevlekte hangoorvent Lano is komen daten met blauwe dame Merel.
<br/><a href="http://oi51.tinypic.com/2qmevdt.jpg" target="_blank">View Raw Image</a>
Lano...
<br/><a href="http://oi56.tinypic.com/9pnhqb.jpg" target="_blank">View Raw Image</a>
...en Merel.
Ze zijn niet superlief voor elkaar door het hekje heen, maar ze moeten gewoon nog even aan elkaar wennen. Het komt het vast goed met deze twee!

Kennen jullie dit konijntje nog?


je ziet me niet hoor!!!
Wanaai! Wanaai is binnengebracht in september 2010, toen ze 4 weekjes was, samen met 2 zusjes, 3 broertjes en haar papa. Één oogje was ontstoken en moest helemaal verwijderd worden. Dat is toch niet gebeurd, omdat het erg goed ging met haar oogje. Vrijwilligster Bianca was helemaal weg van Wanaai, maar in verband met de allergie van haar partner Nick zou ze pas later bij haar kunnen gaan wonen. Bianca nam Wanaai van de week mee naar haar huis om haar even in de ren te zetten. Nick ging even bij haar zitten en vond haar toch wel erg leuk. En toen hebben ze besloten om Wanaai in huis te nemen. Ze zit nu nog buiten bij Bianca en Nick, maar ze krijgt later een ruim binnenhok.

Naast de nieuwelingen, de date en de herplaatsing wil ik ook nog even wat aandacht voor 2 opvangkonijnen.

<br/><a href="http://oi53.tinypic.com/6ylagk.jpg" target="_blank">View Raw Image</a>
Dit is Mus. Mus woont al een hele tijd bij Nadine thuis, omdat ze vanwege de gevolgen van de ziekte E. Cuniculi niet herplaatsbaar was. Toch heeft ze zich, naar niemands verwachtingen, erg goed hersteld! Nadine en John hebben dan ook besloten om een goed plekje voor haar te zoeken. Ze is totaal niet schuw en houdt wel van een knuffel. Mus is op zoek naar een lief, rustig vriendje en een baasje dat haar helemaal geen groente, fruit of gras geeftt: daar krijgt ze namelijk een vies kontje van.

<br/><a href="http://oi56.tinypic.com/206h76b.jpg" target="_blank">View Raw Image</a>
Dit is Witter, een leuke albinovoedster. Ze zit sinds 10 september 2010 in de opvang. Ze is erg lief en vindt het leuk om geaaid te worden. Ze zat eerst samen met een andere voedster, maar ze waren geen gelijkwaardig koppel. Witter wil graag gezelschap, maar ze zoekt wel een ram die om kan gaan met haar dominantie en die van zich af bijt als dat nodig is.

1 opmerking:

  1. ohh wat ziet Merel er goed uit!!! Een een knappe vent zeg die lano....hopelijk springt de vonk gauw over!
    En Wanaai ziet er ook erg goed uit, fijn dat ze een goed leven krijgt bij de overbuurtjes!

    Erg leuk dat jullie doorgaan met een weblog, las de logs van Jose altijd met veel plezier!

    Jullie zijn toppertjes met een hartje van goud!!!!
    Tot gauw...

    BeantwoordenVerwijderen