zondag 18 september 2011

De open dag

Gisteren was dan onze open dag! Het was weer een ontzettend leuke dag. Ik had zelf Mus meegenomen, zij zat in een hok in de opvang.
Nadine, John, Bianca, Sef, Simone, Andre, ik en Zenja & Bodhi waren er om de dag. Iedereen liep netjes in Haas&Ko-tshirts behalve ik, oeps :')

Voor de mensen die er niet waren, een korte beschrijving van hoe het eruit zag:

Bij binnenkomst keek je tegen de spulletjes-tafel aan, met informatieboekjes, nieuwsbrieven, zakken voer, proefzakjes, dvd's, t-shirts en tasjes. Ook stond Simone er met lootjes, hoewel ze ook een aantal lootjes verkocht heeft terwijl ze roepend door de tuin liep haha.
opendag045.jpg

Het andere gedeelte van de tafel werd gebruikt om de konijnen te checken en te enten, wat weer door onze vaste dierenarts Marielle van Zeijl werd gedaan! Nadine en soms ik assisteerden Marielle.
opendag046.jpg

Als je wat verder liep, was daar de eerste sta-tafel met borstels en schaartjes om konijnenvachten en -nagels te verzorgen. Ik maakte ook foto's van ex-opvangers op deze tafel.
opendag044.jpg
Op de achtergrond zie je de prijzen voor de loterij, en een bord. Deze borden met foto's en gedichtjes stonden verspreid over de tuin.

Achter de sta-tafel (midden in de tuin) was een gewone tafel, waar mensen konden zitten, kletsen en iets drinken.
opendag043.jpg

Bij het hok van Happy, Manny en Schaapy stonden tafels waar mensen voor hun konijnen hooiballetjes en snackspiesjes konden maken. Er zijn er heel wat gemaakt :)
opendag041.jpg

En tot slot de koffie- en ranjatafel.
opendag042.jpg

Er kwamen veel mensen kijken. Mensen die konijnen kwamen enten, maar ook mensen zonder konijnen die nieuwsgierig waren naar de opvang. Er zijn veel praatjes gemaakt en het was heel gezellig.

Ik heb niet zoveel foto's van konijnen gemaakt als de vorige keer, ik heb vooral foto's gemaakt van de ex-opvang konijnen zodat het 'onlangs herplaatst' gedeelte nog een keer geupdate kan worden.


Dit was het allereerste konijn wat geënt werd. Een (ontzettend aardige :)) vrouw en haar dochtertje kwamen met haar. Haar naam is Pluis en ze is een paar maanden geleden gevonden bij het Zwarte Water. Over een tijdje, als er weer rammetjes beschikbaar zijn, komt ze daten.

opendag006.jpg

De tweede konijnen waren Fiësta en Marie. Fiësta (de langharige) was een ex-opvanger, hij hoorde bij de tweede lading rammen van de ruil met knaagdierencentrum AA&Hunze. Hij en zijn dametje zijn ontzettend leuk en gezellig samen!

De volgende ex-opvanger was Snuggel.
opendag012.jpg
opendag014.jpg
Snuggel kwam samen met zijn vriendinnetje Nova. Het gaat ontzettend goed met hem - je ziet op de foto dat hij een beetje viezig is van het graven, haha. Toen Snuggel in de opvang kwam zag je dat hij zich best eenzaam voelde, hij was niet zo actief. Maar samen met Nova maakte hij voor zover dat kon de sta-tafel onveilig!

opendag021.jpg
Hierboven twee vergelijkingsfoto's met de kleine Haas van Hanneke en flinke dame Elly van José. Marielle wilde graag zo'n foto om het contrast te zien, dus bij deze! :)

opendag024.jpg
Dan weer een ex-opvanger met zijn dametje, alleen zijn deze twee niet zo fotogeniek haha. Jip (het zwarte konijn) ging hier door het leven als Snuf en woont nu samen met Joep! Ze hebben het goed naar hun zin in Swalmen.

opendag026.jpg
opendag025.jpg
Merel (rechts) en Klein Duimpje (links) waren beide opvangers. Merel kwam gewoon uit onze opvang en Klein Duimpje hoorde bij de rammen van AA&Hunze. De twee hebben het ontzettend leuk bij Niels en zijn ouders in Swalmen! Ze gaan nu door het leven als Pinkie en Bollie.

opendag029.jpg
opendag030.jpg
Dit zijn Ronnie (links) en zijn dame Konijn (rechts). Ronnie was een ex-opvanger, ook van AA&Hunze. Ze hebben superveel ruimte in hun nieuwe plekje en zijn ontzettend leuk samen. Met Ronnies gezondheid is alles (nog steeds) helemaal in orde.

opendag031.jpg
opendag034.jpg
Dan een iets "recenter" stel, Luca(ria) (links) en ex-opvanger Patrick (rechts), die nu door het leven gaat als Loca. Het is zo'n leuk stel om te zien!

opendag035.jpg
opendag037.jpg
Nog een iets recenter koppel. Suus en Delfin, waar nog over te lezen was in de blog van een weekje geleden. Het gaat super met ze, zoals je kunt zijn ze ook al behoorlijk klef samen.

opendag040.jpg
opendag039.jpg
Tot slot Carlos en Witje. Met beide gaat het redelijk goed - Witje is alleen flink van gedrag veranderd doordat er een tijdje geleden iets is gebeurd in de ren. Maar daar wordt nu aan gewerkt! Ze hebben het in ieder geval wel leuk bij Carina :)

Ook zijn de baasjes van Big & Boef langs geweest, en de baasjes van Snuf.

Toen iedereen weer weg was hebben we de lootjes getrokken. De winnaars zijn:
Parsley Bell:                  Fam. Bons uit Neer
Zak Burgess:                 Denyce - Hanneke
Dobeybon:                     Renske Nyssen
Zak Science Selective: Mieke Verbeer (Tante Miek)
Pensionbon:                  De baasjes van Lapoer en Amigo - Bianca Janssen

De prijzen worden nog nagestuurd. Renske heeft hem al gekregen:
opendag049.jpg

Wij willen iedereen bedanken voor het komen kijken - ook voor het kopen van de lootjes en natuurlijk voor de vrijwillige bijdrages! Jullie hebben ons een leuke dag bezorg en we hopen dat jullie dat ook hebben gehad. Tot de volgende keer :)

3 opmerkingen:

  1. Leuk stukje! En heel leuk om een paar van 'onze' ex-opvangertjes terug te zien! Zo te zien was de entdag/opendag weer een succes voor jullie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk om dit verslag te lezen. helaas konden wij op deze dag niet komen, maar we proberen er de volgende keer wel bij te zijn met onze Joep en Pippa!
    Ik vind de blogspot erg leuk om te lezen!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk om te lezen dat het een succes was! Met jullie ex-opvanger Hanos gaat ook alles goed, hij is helemaal gelukkig bij ons met zijn vriendinnetje Jazz :).

    BeantwoordenVerwijderen