zondag 22 mei 2011

Er zijn weer volop dingen gebeurd en aan de gang in de opvang. Als eerst een minder leuk berichtje.
De twee opvanghamsters zijn woensdagnacht gepakt door de katten van John en Nadine. Die wisten 's nachts de woonkamer, waar de hamsters stonden, binnen te komen. De twee hamsters kregen pijnstilling, maar ze hebben het helaas niet gehaald. Gisteren zijn ze overleden. Het is heel jammer, maar katten hebben natuurlijk een jachtinstinct en zulke dingen kunnen gebeuren.

In de vorige blog konden jullie lezen dat de konijnenflat eind deze week er zou zijn. Hij is er dus! Het is een mooie, grote flat met 9 hokken (3x3). Deze kast komt in plaats van de losse opvanghokken die in de tuin staan. Er zitten antislipmatjes in elk hok. Ook heeft elk hok een handig draaibar schuifje en een deurknop. Ik heb geen foto kunnen maken van het geheel, omdat hij nu nog achter een tafel staat, maar zo ziet één hok eruit:

En dit is ongeveer het midden van de kast:

Mood, een van de twee katten, probeerde de kast alvast uit en vond het een fijn hoog plekje.


Daarna sprong hij van de kast af op de tafel:


Er moeten nog verschillende dingen aan de kast gebeuren, zoals naamplaatjes, maar de achterkant is alvast klaar. John en Gertie (de vrouw van vrijwilliger Sef) hebben de achterkant mooi beschilderd! Een mini-fotoreportage van de schildering gemaakt door aan Sef:




Dan te bedenken dat deze kant tegen de muur komt te staan... Eigenlijk al die moeite voor niets! Hihi.

Verder valt er ook veel te vertellen over de dieren in de opvang.
Als eerste, over Tapas: Nadine en John hebben besloten om Tapas te houden. Ze heeft naast pijnlijke pootjes ook nog een tumor. Ook is ze natuurlijk al erg oud en in combinatie met haar slechte gezondheid zal een nieuw baasje minder lang van haar kunnen genieten dan van een ander konijntje. Dus ze wordt de rest van haar tijd lekker vertroeteld door de familie Haas en de vrijwilligers! Gisteren heb ik een paar foto's van haar gemaakt, als je goed kijkt kun je de tumor (een bobbel) zien bij haar linkervoorpootje.




Momenteel zijn er logeetjes in de opvang. Het is een trio cavia's. Ik vind cavia's supergrappige diertjes. Ik wist dat er verschillende soorten cavia's zijn en heb er ook al veel van gezien, maar ik had nog nooit een langharige cavia met krullen gezien! Nu dus wel, hihi, kijk maar:




Er zijn twee konijnen herplaatst, namelijk:
nijnen031goed.jpg
Daphne, zij heeft woensdag gedate en is meegegaan met haar nieuwe vriendje.

nijnen048.jpg
Blackie, hij heeft gedate met Wannaai van vrijwilligster Bianca en woont voortaan daar!

Ook zijn Sam en Witter, 2 van de konijnen die naar knaagdierencentrum AA & Hunze, al herplaatst via hen!

Er is weer een konijn in de opvang, terug van weggeweest: Nijn! Zij is 20 april meegegaan met dierenarts Marielle van Zeijl om haar tandenprobleem op te lossen. Haar olifantentanden zijn verwijderd - zo kan ze niet meer aan bijvoorbeeld haar hok knagen en ook niet meer bijten. Marielle had nog een konijntje zitten waar de dezelfde tanden van verwijderd moesten worden en die heeft ze gekoppeld aan Nijn. Samen zijn ze dus de ideale binnenkonijnen: ze zullen geen dingen stukknagen! Hier wat fotootjes van het koppel:







Nijn is trouwens nog steeds haar eigen lieve aaibare zelf. Het bewijs:

1 opmerking:

  1. Wauw, de flat is mooi geworden! Stuk overzichtelijker en netter dan al die losse hokken, dat zullen jullie vast fijn vinden.

    En super dat er twee nijnen weg zijn natuurlijk! Witter en Sam zin inderdaad ook al herplaatst.

    Sneu van de hamstertjes maar ja.. Soms kun je dat niet vermijden.. Heb hier ook twee keer een hamster gehad toen, die zouden dan door pleeggezinnen bij mij afgehaald worden.. Mijn katten werden gek.....

    BeantwoordenVerwijderen