zondag 1 mei 2011

Afgelopen donderdag was er geen nieuwe blog, omdat ik in Trier was met mijn klas. Maar nu komt er weer een update!
Gisteren was het Koninginnnedag dus was de opvang gesloten en hadden de vrijwilligers vrij. Bianca en ik wilden toch wat hokken verschonen, de konijntjes houden hun poepjes en plasjes natuurlijk niet op! Daarom zijn we toch naar de opvang gegaan en hebben we waar nodig de hokken verschoond. Ik wilde ook nog even naar de babykonijntjes kijken om te zien hoe het met ze gaat en om foto's te maken, maar Nadine en John zijn op vakantie en hebben ze meegenomen om voor ze te zorgen. Geen foto's dus dit keer, maar wel een kleine update: er is helaas 1 van de 3 overleden, heel erg jammer, maar met de andere 2 is het super!
Laat ik beginnen met dit konijntje voorstellen.
<br/><a href="http://oi51.tinypic.com/2z8wxvp.jpg" target="_blank">View Raw Image</a>
<br/><a href="http://oi53.tinypic.com/2wdu2oz.jpg" target="_blank">View Raw Image</a>
Dit is Bunny. Bunny is een klein agouti-wit dametje met een heel leuke tekening: ze heeft twee grote kringen om haar ogen en haar achterlijf is bijna helemaal agouti. Daarbij heeft ze ook nog prachtige blauwe ogen. Ze is binnengebracht omdat de mensen waar ze woonde geen aandacht meer hadden voor haar. Bunny is 6 jaar en lekker nieuwsgierig. Ook is ze erg lief en houdt ze van aaien.

Er zijn ook logeetjes in de opvang, namelijk...
<br/><a href="http://oi54.tinypic.com/1zx74tj.jpg" target="_blank">View Raw Image</a>
...Noir met zijn vriendinnetje! Noir is binnengebracht met 9 andere konijnen, waaronder zijn papa Bink en broertje Negro. Hij zou eerst gaan daten met Mellie, maar dat is niet geslaagd en daarom is hij sinds november 2010 gelukkig met zijn nieuwe vriendinnetje. Op de foto zie je hoe ze samen lekker in de ren zaten gisteren. Ze blijven in de opvang tot woensdag.

En ook deze keer zet ik weer twee opvangkonijntjes in de spotlights!
<br/><a href="http://oi53.tinypic.com/27z91sl.jpg" target="_blank">View Raw Image</a>
Dit is Merel, een mooie blauwe hangoordame van ongeveer 2,5 jaar. Ze was samen met Mees, haar vriendinnetje, binnengebracht en werd in juli 2010 gekoppeld aan Bikkel van Sabrina en Menno. Het was een heel leuk trio, maar opeens kreeg Merel ruzie met Mees. Ze konden echt niet meer samen, dus moest er afscheid genomen worden van Merel of Mees. Uiteindelijk werd dat Merel, omdat Bikkel en Mees heel hecht waren samen. Sabrina en Menno hielden heel veel van haar, maar helaas is het zo gelopen en gaven ze haar een nieuwe kans via de opvang.
Merel is een leuk, lief en gezellig konijn, maar ze is een beetje onzeker. Daarom was ze helaas geen goede match met Lano, waar ze eigenlijk mee zou gaan daten: hij bleek te pittig voor haar. Ze is op zoek naar een lief vriendje waar ze lekker zichzelf bij kan zijn.

<br/><a href="http://oi51.tinypic.com/24plap1.jpg" target="_blank">View Raw Image</a>
Dit is Tapas. Tapas is een dametje van 8 jaar oud. Ze is ontzettend vrolijk en lief, maar ze heeft een beetje pech gehad. In het verleden heeft ze een gebroken achterpootje gehad, maar de dierenarts vond het niet nodig om er iets aan te doen. NU heeft ze een verkeerde houding en drukplakjes op haar achterpootje en voorpootje. Tapas kan daarom niet op een harde bodem of in een ren. Ze zoekt een huisje waar ze bij voorkeur in een groot hok met zachte bodem woont, of een plekje in huis. We willen alle konijnen koppelen, maar we zijn al blij als Tapas een huisje krijgt met alle liefde, aandacht en zorg die ze nodig heeft!

Ook heb ik nog een oproepje aan de mensen die één of meerdere konijnen uit de opvang hebben. We zouden het erg leuk vinden als we foto's van de herplaatste konijnen krijgen en een berichtje over hoe het met ze gaat. Dit wordt dan bij "Herplaatste konijnen" op de website gezet en natuurlijk krijgen ze ook een plekje op de weblog. Als je dit leuk lijkt, stuur ons een mailtje! info@haas-en-ko.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten