donderdag 12 mei 2011

Afgelopen week is er een konijntje teruggebracht: Blackie. Door alle stress van zijn nieuwe plekje heeft hij, jawel, gebeten! De kleine knuffelvent. Toen Nadine het vertelde stond ik met open mond te kijken. Blackie is nu dus weer in de opvang en zit langs Mus, zodat hij toch wat contact met andere konijntjes heeft. Verder wordt hij nu met rust gelaten zodat hij even kan bijkomen.

Ook Basil en Lano komen terug. Basil werd schijnzwanger en was daardoor niet meer zo lief tegen Lano. Ze zijn nu uit elkaar. Nadine gaat ze weer herkoppelen, waarna ze weer terug mogen naar hun plekje.

Met de babykonijntjes gaat het heel goed! De twee springen en stuiteren door hun kooi heen en eten hun vast voer steeds beter. Het melk geven gaat nu wel moeilijk, omdat ze zo beweeglijk zijn.

En ook met de hamstertjes gaat het goed. De hamster die al een nieuw plekje had, is ook weer even terug. Het jongetje waar hij bij woonde was iets te enthousiast en daardoor werd het hamstertje heel bang. Met Miep gaat het ook goed - de keuteltjes waren een beetje nattig, maar nu is het al wat beter. Ook heb ik al een plasje in de zandbak gezien, wat ik nog niet heb gezien tot woensdag toe bij de twee.

Verder gaan we een ruil doen met knaagdierencentrum AA & Hunze in Veendam. Nadine en Sef brengen morgen 4 voedsters naar hen toe, omdat we bijna alleen maar voedsters hebben en in Veendam de voedsters veel sneller geplaatst worden. Ze nemen dan 7 rammen mee terug, die door Marielle gecastreerd worden. Er is nu bij ons een (korte) wachtlijst van mensen die op zoek zijn naar een gecastreerde ram en we willen het hiermee oplossen.

Tot slot nog een leuk nieuwtje: eind volgende week is de konijnenflat, waar we geld voor hebben gekregen van Stichting Dierenlot, af!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten