zaterdag 21 januari 2012

Haas & Ko loopt alweer langzaam vol...

Vorige week zijn er 5 konijnen binnengebracht: Diablo, Bonny en Clyde, en Wiskey en Snoes.


nijnen945.jpg
Als eerste Diablo, een konijn met een (vind ik) ontzettend mooie nam! Diablo is een nog ongecastreerd rammetje. Wat is hij leuk hè! Hij is een grappig konijntje en heeft net iets aparts - hij is al vergeleken met een worm en een hamster... Hij vind het wel fijn om geaaid te worden, en als je hem bij je pakt is hij ontzettend lief! Hij houdt wel van wat gezelschap. Maar Diablo is natuurlijk op zoek naar een lieve voedster :)

Daarna het koppeltje:
nijnen957.jpg
Bonny
nijnen954.jpg
en Clyde!
Een leuk hollander stel - maar ze zitten niet meer / nog niet samen! Ze werden gebracht door een meisje die ze samen had zitten. Bonny, het voedstertje, was zwanger geworden van (ongecastreerd dus) rammetje Clyde. Maar Bonny heeft haar baby's allemaal weer geruimd. Ook had het meisje minder tijd gekregen voor de konijnen door haar studie.
Clyde is een nieuwsgierig konijn - zo wilt hij telkens uit zijn hok op driehoog springen (vandaar de wazige foto). Ook is hij helemaal niet schuw. Je kunt hem gerust aanraken of oppakken - maar natuurlijk niet te wild.
Bonny lijkt wel een beetje op Clyde: ook zij komt bijvoorbeeld meteen naar je toe als het deurtje van het hok opengaat, en ze is wel wat gewend qua aanraken.
Binnenkort maken we een afspraak met onze dierenarts. Dan worden alle rammen gecastreerd. Bonny en Clyde worden hierna weer gekoppeld en mogen dan, als alles goed verloopt, samen naar een nieuw plekje.

Dan nog een koppeltje:
nijnen946.jpg
Wiskey, een mooie grote hangoorram
nijnen951.jpg
en Snoes, een kleinere voedster
Wiskey lijkt trouwens helemaal niet zo groot op de bovenstaande foto, maar dat is hij wel! Toen ik de twee samen op de foto wilde zetten, lukte dat niet helemaal haha:
nijnen948.jpg
Maar je kunt hier wel het contrast zien.
Wiskey en Snoes zitten in Date & Ko. Ze zijn gebracht door iemand om ze te laten koppelen (ze zijn dus beide van die vrouw). Inmiddels zitten ze al bij elkaar en verloopt het helemaal goed.

Deze week zijn er nog 3 konijnen gebracht.

nijnen953.jpg
Dit is Flappie, een witte voedster. Ze is van klein formaat. Ze heeft mooie blauwe ogen en ze is erg lief! Flappie is op zoek naar een lieve ram.

Ook is er een koppeltje pensionkonijnen gebracht: Bobbie & Queenie. Deze twee zijn inmiddels vaste gast bij Haas&Ko :)


En tot slot: we hebben wat "technische problemen". Ik upload mijn foto's altijd met photobucket, en photobucket heeft laatst dus mijn hele album voor de weblog kwijt gemaakt :( Nu zijn dus alle foto's op de weblog ook verwijderd. Ik heb de eerste drie pagina's weer bijgewerkt en ik wilde er nog meer doen, maar om alle foto's erbij te zoeken en alle pagina's bij te werken is gewoon teveel veel werk. Ontzettend balen dus!

1 opmerking:

  1. Hoi Nadine,
    Leuke foto's van Wiskey en Snoes. Vooral de laatste. Volgende keer moet je even tegen Wiskey zeggen dat hij zich erbij moet gaan liggen. Dan past hij wel op de foto. Of je moet zijn kop erboven monteren.
    Voorlopig nog veel plezier met hun.
    Groetjes,
    Mariet.

    BeantwoordenVerwijderen