donderdag 26 januari 2012

Castratie ronde & nieuws uit opvangland

Afgelopen dinsdag zijn alle heertjes in de opvang gecastreerd! Alles is helemaal goed gegaan en ze al weer helemaal opgeknapt! Vanaf 11-2 mogen ze gaan daten! Wat zullen ze blij als ze straks een leuk dametje aan hun zijde hebben!


Sinds kort is er een forum voor konijnenopvangen, mede door de inzet van Sef en een aantal vrijwilligers van andere opvangen is dit tot stand gekomen. Er zijn al heel veel opvangen aangemeld op het forum en dat is heel handig! Zo kunnen wij als opvangen goed met elkaar communiceren. We kunnen elkaar helpen bij problemen. Maar ook door onderling contact te hebben kunnen we elkaar beter leren kennen, werkwijzen ed van elkaar leren en zo konijnen nog beter helpen. We hopen dan ook dat alle konijnenopvangen lid worden.
Weer een stapje in de goede richting! Een soort samenwerking met konijnenopvangen door heel Nederland!


Er worden ook weer veel konijnen gedumpt, ondanks dat het geen strenge winter is, waarin je veel met drinkflesjes moet slepen vinden mensen het toch nodig om dieren ergens achter te laten en ze aan hun lot overgelaten. Helaas loopt het voor de meeste dieren heel slecht af.

Neem eens een kijkje op www.konijnenbelangen.nl ze zijn een nieuwe actie gestart, namelijk het certificeren van dierenwinkels die geen dieren verkopen! Mocht je een dierenwinkel willen aanmelden dan kan dat ook via de site. Laten we hopen dat het andere dierenwinkels (en tuincentra/boerenbonden) motiveert om de verkoop te staken!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten