vrijdag 13 april 2012

Het is weer een hele tijd geleden dat ik een update heb gegeven over de konijnen... oeps! Bij deze stel ik jullie even voor aan de konijnen die jullie nog niet kennen:

nijnen983.jpg
Wum, een nog ongecastreerde ram. Hij is gevonden door een mevrouw, zij heeft een half jaar voor hem gezorgd, maar de eigenaar heeft ze niet gevonden. Wum kon ook niet bij haar eigen koppeltje konijnen en daarom besloot ze hem naar de opvang te brengen. Wum is een nieuwsgierig konijn en hij vindt aaien wel oké, maar oppaken vindt hij niet leuk. Hij is op zoek naar een leuke voedster om samen mee te spelen.

nijnen986.jpg
Dan Brutus. Brutus is een klein, lief rammetje. Hij is een ventje op leeftijd, hij is al ongeveer 7. Maar daar valt niets van te merken! Hij is een ontzettend energiek konijntje en hij is dol op aandacht. Iedereen is gek op Brutus. Van hem werd gezegd dat hij heel fel en agressief was (vandaar dat hij zijn stoere naam heeft gekregen) maar hij is net zo lief als hij eruit ziet. Ook Brutus zoekt een lief meisje waar hij nog een paar jaartjes mee kan doorbrengen.

nijnen989.jpg
Kennen jullie Snuf nog? Onze driejarige ram. Hij is uitgeplaatst vorige zomer. Helaas klikte het echt niet met de voedster waar hij aan gekoppeld zou worden, alle mogelijkheden zijn geprobeerd. Daarom is hij teruggebracht naar de opvang voor een nieuwe kans. Kom jij hem die gunnen?

mumfie034.jpg
En tot slot, Mumford. Hij werd gebracht in de winter - hij was toen nog klein, schattig en heel jong, had nog geen wintervacht maar babyvacht. Maar er zat al een binnenkonijn in de opvang en daarom was er eigenlijk geen plek voor hem. Dit leuke ventje heeft dus drie maanden bij mij (Melissa) thuis doorgebracht. Ik heb hem Mumford genoemd (naar Mumford&Sons, een van mijn favoriete bands). De eerste paar weken was hij een óntzettend lief, klein, konijntje en hij was nergens bang voor. Ondertussen is hij flink gegroeid en is hij heel energiek, druk, sterk, brutaal en hij heeft ook wel last van zijn hormonen, haha! Maar dat maakt hem niet minder leuk, integendeel, Mumford is nog steeds een ontzettend leuk konijn, inclusief zijn streken.
Dit weekend gaat hij naar de opvang. Hij wordt gecastreerd en mag dan gaan daten met dames.

Vanaf de volgende week ga ik weer een aantal konijnen in het zonnetje zetten, want er zijn wat voedsters die nu al een ruime tijd in de opvang zitten en dat wel verdienen. Zondag is de entdag en daar zal natuurlijk ook een verslag van komen!

1 opmerking: